Zaakvoerder (55) neergestoken in Antwerpen, parket onderzoekt roofmoord
De man werd gevonden in een filiaal van Western Union in de Bisschopstraat. Foto: Google Streetview
In een geldkantoor in de Bisschopstraat in Antwerpen-Noord is woensdag de 55-jarige Nigeriaanse zaakvoerder vermoord. Hij kreeg verschillende messteken. 'Er is een onderzoeksrechter gevorderd wegens roofmoord', zegt het parket.

De hulpdiensten werden woensdagochtend rond half elf naar de Bisschopstraat in Antwerpen gestuurd. In een filiaal van Western Union, vlak bij de hoek van de Carnotstraat, was een zwaargewonde man gevonden. Hij werd ter plaatse verzorgd, maar is aan zijn verwondingen bezweken. De wetsdokter stelde verschillende steekverwondingen vast, onder meer één in de linkerborst.

Het gaat om de Nigeriaanse zaakvoerder van de winkel, bevestigt het parket. Volgens Gazet van Antwerpen gaat het om de 55-jarige Olushola Bola Omotosho Dare. De man, met roepnaam Bola, wordt omschreven als ‘zeer geliefd’. Hij laat een vrouw en meerdere kinderen na.

‘Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens roofmoord’, zegt woordvoerder Kristof Aerts tegen Gazet van Antwerpen. Maar dat is een voorlopige kwalificatie, benadrukt het parket. Het is nog niet duidelijk of er een buit is. 

Het onderzoek is in handen van de moordbrigade van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Er zal een autopsie plaatsvinden en camerabeelden worden nagekeken Van de dader is voorlopig geen spoor.