Vermist koppel laat zes kinderen thuis achter

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een Belgisch koppel van Afghaanse origine. Hun zes kinderen bleven thuis achter.

Op donderdag 26 december rond 4 uur 's nachts verlieten Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) hun woning in de Rue de la station in Carnières, in de provincie Henegouwen.

Hun zes kinderen bleven thuis.

De wagen van het koppel, een witte VW Transporter, werd wat later teruggevonden op een verlaten site in de Rue de Montigny* in Charleroi, vlak bij de Samber. Volgens het parket draaide de motor nog van de wagen en waren de lichten aan. Een schoen van de vrouw werd vlakbij gevonden.

Het parket zegt ook dat de oudste dochter van het koppel haar vader nog zou gezien hebben vlak voor diens vertrek. Hij zou haar gezegd hebben: 'Je gaat ons wellicht nooit meer terugzien'. Ook zouden man en vrouw voor hun verdwijning veelvuldig ruzie hebben gemaakt met mekaar. 

Vandaag is gezocht in en rond de Samber.

Voor de zes kinderen is intussen opvang voorzien.

 

*Correctie. 15 januari 2020. In het oorspronkelijk artikel was er sprake 'een verlaten site van Inter-Beton'. Inter-Beton is niet langer eigenaar van de site.