Celine Van Ouytsel (23) uit Herentals is verkozen tot de nieuwe Miss België. Dit lukte haar ondanks een val in de slotshow, waarbij ze een bh tevoorschijn toverde.

Celine Van Ouytsel haalde het van 31 andere meisjes. 

Een opgemerkt moment was een val van de topfavoriete. Bij de introductie van de 32 finalisten struikelde Van Ouytsel van de showtrap, maar ze stond snel op alsof er niets gebeurd was. Twitteraars merkten meteen op dat er iets uit haar jurk was gevallen, een bh. Die was evenwel niet van haar.

Wellicht was de bh verwikkeld geraakt in haar jurk en door de val losgekomen. 'Het moet backstage gebeurd zijn tijdens de kledingwissel. Daar liggen er voor alle kandidaten kledingpakketjes - en ondergoed - op de grond', zei Van Ouytsel achteraf aan de VRT. 

Het had slechter kunnen aflopen, vertelde ze. 'Ik ben rechtop gestaan en heb dan mijn armen wagenwijd geopend richting publiek. Was de bh toen nog blijven haken in mijn lange mouwen, dan had ik er onbewust mee gezwierd.'

Tijdens de repetities was niemand gevallen was, maar toen lag er een beschermende folie over de trappen, zei ze. En die ontbrak tijdens de finale, waardoor de trappen moeilijker werden met hoge hakken. 'Ik ben inderdaad gevallen, maar ook als je valt kun je winnen.' 

Van Ouytsel nam ook al deel aan Miss België 2016 en werd toen tweede eredame van Lenty Frans. Ze heeft intussen een masterdiploma rechten op zak. Op Instagram is ze een influencer met 63.500 volgers.

Celest Decaesstecker werd eerste eredame en Annica Van Hollebeke tweede eredame. Het is de zevende Vlaamse Miss België op een rij – de laatste Franstalige dateert al van 2013, de Luikse Noémie Happart. Vorig jaar won Elena Castro Suarez.