Antwerp Giants en Bergen komen weer naast Oostende op kop van Euromillions Basket League
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Antwerp Giants hebben zaterdagavond op de vierde speeldag van de tweede ronde in de Euromillions Basket League een 77-70 overwinning geboekt tegen Brussels. Aalstar verloor tegelijkertijd in eigen huis van Bergen (73-83), terwijl Luik opnieuw zwaar de boot in ging, ditmaal in Mechelen (102-77). Voor de Luikenaars is het de twaalfde nederlaag in twaalf duels.

De Giants, Bergen en Oostende staan zo met z’n drieën opnieuw broederlijk op kop in het kampioenschap, met elk negen zeges tegenover drie nederlagen. Limburg United (8 zeges versus 4 nederlagen) is de dichtste achtervolger.

De Antwerpenaars maakten het verschil zaterdag in de tweede helft, na een 33-35 ruststand in het voordeel van Brussels. De manschappen van coach Christophe Beghin blonken vooral uit in het pakken van rebounds (45-29).

Bergen van zijn kant kreeg het juist in de slotfase nog erg warm op bezoek in Aalst. De comeback van de Ajuinen kwam echter te laat en de Henegouwers hielden stand.

Mechelen tot slot nam makkelijk de maat van Luik, dat ondanks de terugkeer van Milos Bojovic na rust geen vuist kon maken. Bij de pauze stonden de Luikenaars nochtans nog 47-49 voor, maar nadien volgde een totale instorting.