Rihanna brengt nu ook mascara op de markt
Foto: afp

Popster en zakenvrouw Rihanna breidt haar beautylijn verder uit. Ze voegt mascara toe aan het bestaande gamma, zo kondigt ze zelf aan via haar Instagrampagina.

Fond de teint in meer dan veertig tinten, highlighters, lipgloss en oogschaduw maakten al deel uit van het Fenty Beauty-aanbod. Nu komt daar ook mascara bij. ‘Het is een waterproof mascara die lang blijft en geen vlekken maakt. Het borsteltje heeft een dunne en een dikke kant, waarmee je respectievelijk je wimpers lift en extra volume geeft en anderzijds krult en optisch verlengt’, staat er in de aankondiging.

Zeldzaam

Het is bijzonder dat de popster mascara uitbrengt. In de beautycollecties van beroemdheden is het product vrij zeldzaam. Zo hebben Kylie Jenner en Kim Kardashian er geen in hun lijn. Volgens modesite The Business of Fashion is het ontwikkelingsproces van mascara immers erg complex en tijdrovend, waardoor enkel grote cosmeticabedrijven erin investeren.

De moeilijkheid zit hem in het feit dat er ineens twee kwalitatieve producten gemaakt moeten worden: de make-up zelf en een borsteltje om die aan te brengen. Celebs richten zich liever op ‘makkelijkere’ beautyspullen, omdat die snel in de rekken kunnen liggen, de verkoop versnellen en ook sneller geld in het laatje brengen.