Kledinglijn blijkt stunt: Famke Louise maakt docu over bont
Foto: HOLLANDSE HOOGTE / ANNEKE JANSSEN

Famke Louise zou donderdag haar langverwachte kledinglijn ‘FL by Famke’ lanceren, maar dat bleek een stunt. De Nederlandse zangeres maakte eigenlijk reclame voor de documentaire ‘Bont Girl’, waarin ze de wereld van de bontindustrie induikt.

Afgelopen week poseerde de Nederlandse naast een hoop bontjassen op Instagram. Ze deed alsof ze naar de juiste bont voor haar kledingmerk op zoek was. Haar fans reageerden boos.

De 21-jarige rapper heeft intussen onthuld dat ze de foto deelde om haar documentaire ‘Bont Girl’ te promoten. Tijdens de voorstelling van haar ‘kledingmerk’ verscheen ze in een bontjas op het podium en werd ze meteen met rode verf besmeurd. Twee seconden later begon een documentaire af te spelen. Daarin gaat ze als vertegenwoordiger van haar fictieve modemerk op reis naar China. Zo zal ze onder meer tonen hoeveel dieren lijden onder de bontproductie.

Famke Louise maakte in 2018 een opmerkelijke transformatie door. De zangeres stond erom bekend om vaak bont te dragen en kreeg van de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren zelfs de titel ‘Dom Bontje’. Famke trok op onderzoek uit en ging al gauw in zee met de organisatie. Ze hoopt ook dat er door de documentaire minder mensen bont gaan dragen.

Een kleine teleurstelling voor haar fans: de kledingcollectie komt er vooralsnog niet.