Meghan Markle naar Canada teruggevlogen
Foto: AFP

De echtgenote van de Britse prins Harry, Meghan Markle, is naar Canada teruggevlogen. Dat melden meerdere Britse media.

De hertogin van Sussex vertrok kort nadat zij woensdagavond samen met haar echtgenoot had laten weten dat ze een stap opzijzetten als vooraanstaand lid van de koninklijke familie.

Een woordvoerster van Meghan Markle heeft volgens Sky News bevestigd dat Markle naar Noord-Amerika is teruggegaan om bij haar acht maanden oude zoontje Archie te zijn. Die zou daar met een nanny zijn achtergebleven.

Prins Harry is in Groot-Brittannië gebleven om hun nieuwe rol met het Paleis te bespreken en hoe ze die gaan financieren. De Queen heeft samen met prins Charles en prins William een team opgezet dat samen met de regering en Harry een werkbare oplossing moet uitdokteren.

Het koppel zou het koningshuis te vlug af zijn geweest met hun overwachte mededeling op sociale media. Naar verluidt had het Paleis hen gevraagd om hun keuze nog niet openbaar te maken.

Juist voor Kerstmis had Harry aan zijn vader Charles gezegd dat hij met zijn gezin meer tijd in Canada en Amerika wil doorbrengen, meldt de Evening Standard. Maar hij kreeg te horen dat hij eerst met een weldoordacht plan moest komen. De leden van de koninklijke familie zouden dan ook ‘teleurgesteld’ zijn door de aankondiging van Harry en Meghan.

Wanneer Meghan Markle en Archie naar Groot-Brittannië terugkeren, is onduidelijk. Prins Harry heeft donderdag nog een publieke verplichting.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig