In totaal achttien verdachte poederbrieven opgestuurd naar federale ministers
De Financietoren, waar een aantal kabinetten huizen die poederbrieven ontvingen, werd vrijdag een tijdje in quarantaine geplaatst. Foto: BELGA
Het parket van Brussel heeft vrijdag gemeld dat een onderzoek aan de gang is naar de brieven met wit poeder die naar de kabinetten van verscheidene ministers zijn gestuurd. Volgens het parket werden achttien brieven naar negen adressen gestuurd. In de enveloppe die minister van Begroting David Clarinval ontving, zat enkel bloem.

'Het parket heeft een onderzoek geopend voor feiten van bedreigingen met chemische of biologische substanties. De analyse van de substanties is aan de gang, maar de resultaten zijn nog niet beschikbaar', meldt het parket. 'Tot dusver is geen verband gevonden met de feiten die donderdag in Namen gebeurden. Het onderzoek gaat verder.’

Vrijdag kwamen verdachte enveloppen toe op onder meer de kabinetten van premier Sophie Wilmès, Open VLD-vicepremier Alexander De Croo, ministers Maggie De Block (Open VLD) en CD&V-vicepremier Koen Geens, MR-vicepremier David Clarinval, CD&V-minister Nathalie Muylle en MR-minister Denis Ducarme.

De brief die op het kabinet van premier Wilmès aankwam, werd niet opengemaakt, omdat men er extra waakzaam was na de verdachte poststukken die donderdag waren toegekomen op verschillende kabinetten van ministers van de Franse Gemeenschap in Namen. Het kabinet van de premier werd bijgevolg niet in quarantaine geplaatst. Ook bij Open VLD-viceminister De Croo werd de brief niet opengemaakt.

 

Vrijdagavond meldde het kabinet van minister van Begroting David Clarinval dat in de verdachte enveloppe die het ontving enkel bloem zat.