ArgenX steelt de show
Foto: Dieter Telemans

Het belangrijkste product van ArgenX, het middel efgartigimod, lijkt ook werkzaam te zijn tegen de ziekte pemphigus vulgaris, een zeldzame aandoening die blazen, bloedingen en korsten aan de mond veroorzaakt. Dat blijkt uit resultaten van een klinische test in fase 2.

Dat betekent dat het middel mogelijk een derde toepassing kan krijgen, nadat eerdere tests voor twee andere aandoeningen positief zijn afgewerkt. Beleggers beloonden het nieuws met een koersstijging van 6,3 procent. Daarmee was het bedrijf de grootste stijger binnen de Bel20.

ArgenX meldde donderdag ook dat die andere klinische tests mooi op schema zitten. De uitkomst van een fase 3-test voor de belangrijkste toepassing, tegen de spierziekte myasthenia gravis, wordt zelfs vroeger verwacht dan eerder voorzien was. De eerste commerciële lancering van efgartigimod zou in 2021 kunnen plaatsvinden.

‘We zetten onze strategie voort om een wereldwijde, geïntegreerd immunologie-bedrijf te worden’, zegt ceo Tim Van Hauwermeiren in een persbericht. De strategie is ‘ArgenX 2021’ gedoopt. Volgende week trekt Van Hauwermeiren naar San Francisco om zijn bedrijf te promoten tijdens de J.P. Morgan Healthcare Conference, een van de belangrijkste biotech-hoogmissen ter wereld.

Analisten verwelkomden het nieuws. Degroof Petercam trok zijn koersdoel op naar 160 euro. ‘Het ziet ernaar uit dat 2020 opnieuw een jaar wordt met belangrijke katalysatoren voor de koers’. KBC Securities verhoogde het koersdoel eerder al, anticiperend op goed nieuws. Dit beurshuis ziet een koers van 159 euro in het verschiet liggen. Het aandeel ArgenX is de afgelopen drie maanden al met 50 procent gestegen.