‘Temptation Island’ keert toch terug op Vijf

Na wekenlange speculatie over het lot van Temptation Island, is er nu duidelijkheid: Vijf zal het nieuwe seizoen van de realityreeks toch uitzenden.

De Nederlandse zender RTL, waarmee Vijf samenwerkt voor Temptation Island, stopte in november met reality-tv uit te zenden, nadat in datingshow De villa deelneemsters waren betast. Daardoor was lang onduidelijk of Temptation ­Island, waarvan de opnames toen net waren afgelopen, wel bij ons op tv zou komen.

‘De gebeurtenissen bij De villa staan los van Temptation Island: dat wordt ­gemaakt door een andere producent’, zo motiveert Vijf de keuze om Temptation Island wel uit te zenden. ‘Er was altijd iemand van onze ploeg aanwezig tijdens de opnames van Temptation Island, die het productieproces in de gaten hield. Producent Warner verzekerde ons ook dat alles correct is verlopen, en er zijn tijdens of na de opnames van het nieuwe seizoen geen klachten binnengelopen.’

Het nieuwe seizoen moet in februari bij ons op tv komen, samen met de ­afgeleide Goedele on top. RTL beslist ­later of de nieuwe afleveringen ook in Nederland te zien zullen zijn.