Zakenman Philip Cracco (56) overleden na slepende ziekte
Foto: © Alexander Meeus

De hr-ondernemer Philip Cracco overleed maandagavond aan de gevolgen van kanker, een ziekte waar hij al sinds 2016 tegen streed. Het nieuws werd bekendgemaakt via de Facebookpagina van Jobfixers, een rekruteringsbedrijf dat Cracco oprichtte.

‘Tegen wil en dank beseften we al een tijdje dat die vreselijke ziekte Philip uiteindelijk toch klein zou krijgen, ondanks zijn verbeten vechtlust’, schrijft medeoprichter Lieven Bonamie in de Facebookpost. ‘Ik ben Philip oneindig dankbaar voor de vele mooie momenten dat we in de afgelopen vijftien jaar hebben mogen beleven.’

Cracco bouwde tussen 1993 en 2014 de interimgroep Accent uit. Onder Cracco snoepte Accent jaar na jaar marktaandeel af van de concurrenten dankzij een agressieve succescultuur.

Hij verkocht in 2014 zijn aandelen aan de Franse durfkapitaalgroep Naxicap en kocht horlogemaker Rodania op. Maar dat bedrijf deed hij vrij snel ook weer van de hand. Daarna startte hij opnieuw in de interimsector met Jobfixers.

Cracco werd bij het brede publiek vooral bekend na zijn deelname aan het Vier-programma ‘The sky is the limit’, dat rijke Belgen volgde. De man was een tijdlang paracommando en hield van racecircuits. Hij was ook lid van het World Expedition Rally Team, waarbij hij op de motor exotische landen verkende.

Cracco laat een vriendin, Aisha, na, en twee kinderen uit een vorig huwelijk. Zij maken intussen deel uit van het dagelijks bestuur van Jobfixers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig