Circusartiest ernstig gewond na val uit nok
Archiefbeeld: wereldkerstcircus 2010

Twee circusartiesten zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze tijdens een act vanuit de nok van theater Carré waren gevallen. Een van hen is zwaargewond geraakt, maar is buiten levensgevaar. Dat melden de politie en de producent van het Wereldkerstcircus, Henk van der Meijden.

Ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plekke. De voorstelling is meteen beëindigd en het publiek is naar buiten geleid. Dat gebeurde in alle rust, zegt een politiewoordvoerder. De artiesten waren volgens Van der Meijden aanspreekbaar toen ze per ambulance naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het ongeval wordt gezien als een bedrijfsongeval, wat betekent dat de Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) onderzoek gaat doen.

Het Wereldkerstcircus viert dit jaar het 35-jarig jubileum in Carré, met drie voorstellingen per dag van vrijdag tot en met zondag 5 januari. Aan deze editie werken ongeveer honderd circusartiesten mee uit Rusland, China, Amerika, Mexico, Argentinië, Italië, Spanje, Duitsland en Oezbekistan.

Het ongeval gebeurde tijdens de uitverkochte voorstelling die om 16 uur was begonnen. De shows van zaterdag en zondag gaan vooralsnog gewoon door, aldus nog Van der Meijden.