Gemeentescholen Elsene gaan niet meer op uitstap naar de dierentuin
De zoo van Antwerpen. Foto: Walter Saenen

De gemeentelijke scholen van de Brusselse gemeente Elsene gaan niet meer op schooluitstap naar een dierentuin. Het schepencollege heeft dat afgelopen september beslist. Het besluit raakte nu pas bekend.

Burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) en schepen van Onderwijs Romain De Reumse (PS) zeggen dat het aantal schooluitstappen beperkt is en dat de keuze is gemaakt om niet naar plaatsen te gaan waar wilde dieren in gevangenschap leven.

De kranten van SudPresse kopten donderdag dat de gemeente schooluitstappen naar dierentuinen als de Zoo of Pairi Daiza heeft verboden. Maar van een verbod is volgens Doulkeridis en De Reumse geen sprake.

‘Onze scholen kunnen maar een beperkt aantal uitstappen maken. Net als in andere gemeenten kunnen onze leerlingen dus niet overal naartoe’, reageren ze. ‘Het is niet onze prioriteit om schooluitstappen voor te stellen naar plaatsen waar wilde dieren in gevangenschap leven. We viseren geen enkele instelling in het bijzonder en we hebben geen zwarte of andere lijst opgesteld. We verbieden dus niets, maar we organiseren geen uitstappen naar dat soort plaatsen.’