Dit zijn de 100 populairste babynamen van 2019
Foto: BELGAIMAGE

De namen die kersverse ouders in Vlaanderen het afgelopen jaar het vaakst kozen voor hun baby, waren Olivia voor meisjes en Arthur voor jongens. Zij volgen respectievelijk Mila en Noah op.

Dat zegt Kind en Gezin vrijdag op basis van voorlopige gegevens. Tot en met donderdag kregen 343 pasgeboren meisjes dit jaar in Vlaanderen de naam Olivia. Zij is met voorsprong de populairste meisjesnaam, voor Mila (301 keer gekozen), Emma (276), Louise (273) en Ella (256).

Olivia staat sinds 2015 onafgebroken in de top 10. Maar de populairste jongensnaam, Arthur, doet het nog beter. Hij staat al sinds 2012, dus nu voor het achtste jaar op rij, tussen de tien populairste jongensnamen in Vlaanderen. Arthur werd dit jaar tot nu toe 338 keer gekozen, net iets meer dan Liam (333). Dan volgen Noah (319), Leon (314) en Louis (272).

Toch geeft de ranglijst een wat vertekend beeld: doordat er voor sommige namen verschillende schrijfwijzen zijn staan sommige namen lager dan je zou vermoeden. Zo zijn er meer jongens met de naam Lukas/Lucas of Victor/Viktor dan Arthur/Artuur. Bij meisjes zou de combinatie Marie/Maria eigenlijk op de tweede plaats staan.

Het gaat wel nog om voorlopige cijfers. Mogelijks wijzigt de volgorde nog. Dat gebeurde ook vorig jaar. Toen werden Olivia en Arthur in eerste instantie ook als populairste voornamen naar voren geschoven, maar zij werden op de valreep nog ingehaald door respectievelijk Mila en Noah.

Er werden dit jaar ten slotte ook enkele opvallende namen gekozen. Zo kregen 4 baby’s de naam Archie (zoals het zoontje van de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle), kwamen er 27 Arya’s bij (naar een personage uit Game of Thrones) en 53 Ariana’s (zoals de zangeres Ariana Grande).