Twee 16-jarigen tonen op sociale media hoe ze minderjarig meisje verkrachten: daders opgepakt nabij Parijs
Foto: Getty Images/iStockphoto

De Franse politie heeft twee 16-jarige jongens opgepakt die beschuldigd worden van de verkrachting van een minderjarig meisje in de buurt van Parijs. Ze worden er ook van beschuldigd beelden van die verkrachting gedeeld te hebben op sociale media.

De politie kwam in actie nadat ze van veel bezorgde Fransen meldingen had gekregen dat het bewuste filmpje, waarin twee 16-jarige jongens een minderjarig meisje verkrachten in een trappenhal in Morsang-sur-Orge, circuleerde op sociale media en daar gedeeld werd. De politie vroeg afgelopen vrijdag op Twitter meteen om het niet meer te delen en meldde dat er een onderzoek ingesteld is.

Daarna ging het erg snel. De avond zelf kwam een van de twee verdachten zich aangeven op het commissariaat in Juvisy. Hij bekende daar meteen de feiten. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd zijn kompaan opgepakt en aangehouden. De twee worden beschuldigd van verkrachting en het uitzenden van de beelden daarvan op sociale media.

De politie dankte iedereen voor de meldingen, net als de Franse staatssecretaris Marlène Schiappa. “Gerechtigheid zal geschieden”, zei ze in Le Parisien.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in