Onderzoek naar bedreigingen klimaatjongeren op Pukkelpop geseponeerd
Foto: Photo News

Het parket heeft het onderzoek naar de belagers van Anuna De Wever en haar vriendinnen op Pukkelpop voorlopig geseponeerd. Er zijn onvoldoende bewijzen, klinkt het.

Als er in de toekomst nieuwe bewijzen gevonden worden of opduiken, kan het onderzoek altijd heropend worden. Dat laat parketwoordvoerster Anja De Schutter weten.

De klimaatjongeren van Youth for Climate gingen afgelopen zomer langs op festivals om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming. De doortocht van De Wever op Pukkelpop ging niet ongemerkt voorbij, toen ze door een deel van het publiek in de Boiler Room werd uitgejouwd.

Op de camping werd de sfeer grimmig. De klimaatactiviste en haar vriendinnen werden er belaagd door andere festivalgangers. Meerdere tenten werden opengeritst toen jongeren naar De Wever op zoek gingen. Enkele vriendinnen van De Wever zouden toen verbaal bedreigd zijn en er zouden flessen met urine naar hun hoofd zijn geworpen.

Het parket van Limburg opende daarop een onderzoek.

Naar aanleiding van het incident stonden ook de Vlaamse vlaggen op de campings van het festival ter discussie. Volgens De Wever werd ze lastiggevallen door jongens met Vlaamse vlaggen. De organisatie liet een twintigtal Vlaamse strijdvlaggen weghalen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig