Een vrachtwagen die varkens transporteert, is om nog onduidelijke redenen in de gracht gereden op de E34 ter hoogte van Moerbeke. De snelweg vanuit Zelzate richting Antwerpen werd urenlang afgesloten. Intussen is het ongeval afgehandeld.

Het voertuig is om nog onduidelijke redenen beginnen slingeren en is in de gracht beland. Volgens de eerste informatie was bij het incident geen ander voertuig betrokken. 

Een honderdtal varkens kon door het ongeval ontkomen. De varkens bleven grotendeels in de buurt van de gracht, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. Maar enkele dieren kwamen ook op de rijbaan, waardoor het nodig was om het verkeer stil te leggen.

Heel wat dieren zaten evenwel gekneld in de gekantelde vrachtwagen en moesten worden bevrijd. Maar vele waren intussen al gestikt. De dieren die de dood vonden bij het ongeval, worden vernietigd. 

De dieren die het ongeval overleefden, zijn overgeladen in een andere vrachtwagen en gaan naar het slachthuis. De gekantelde vrachtwagen is getakeld.