Ook internationaal treinverkeer van en naar Frankrijk verstoord door staking
Foto: REUTERS

Het treinverkeer zal maandag in Frankrijk nog steeds verstoord zijn door de staking tegen de pensioenhervorming, zo heeft de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zondag meegedeeld. Slechts 40 procent van de TGV’s zal rijden. Ook het internationale verkeer zal maandag ‘verstoord’ zijn, preciseerde de spoorgroep.

Dinsdag, de dag voor Kerstmis, zullen de Transilien-lijnen vanaf 18 uur geleidelijk niet meer rijden, zeker tot woensdagmiddag. Sommige lijnen of delen ervan blijven ‘gesloten tot donderdagmorgen 26 december’.

Bij de metro in Parijs blijven maandag zes lijnen dicht en werken alleen de automatische lijnen 1 en 14 en de lijn Orlyval (naar de luchthaven van Orly) normaal. Een aantal metroverbindingen zal alleen op de spitsuren verzekerd worden.

De steun van de Fransen voor de staking brokkelt aan het begin van de kerstvakantie lichtjes af volgens een peiling op de 18de dag van de verstoringen bij het openbaar vervoer. Volgens de peiling van Ifop voor de krant Journal du dimanche steunt 31 procent van de Fransen het protest tegen de pensioenhervorming en heeft 20 procent er sympathie voor. Dit totaal van 51 procent ligt 3 procentpunt lager dan wat een peiling van dit instituut een week eerder gaf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in