Jonge vrouw (20) sterft in verkeersongeval, bestuurder reed onder invloed
Foto: dji

Een vrouw van 20 uit Oostkamp is zondagochtend om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de Diksmuidebaan in Ichtegem. Drie anderen werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder had gedronken.

Het ongeval gebeurde rond 5.30 uur op de lange, rechte baan tussen Diksmuide en Torhout. De auto, een BMW met vier inzittenden, reed richting Torhout toen de 23-jarige bestuurder de controle over het stuur verloor. De auto werd tegen een woning gekatapulteerd, waarna hij tegen een boom knalde en uiteindelijk enkele tientallen meters verderop op zijn dak tot stilstand kwam.

Jonge vrouw (20) sterft in verkeersongeval, bestuurder reed onder invloed
Foto: dji

Drie jongeren moesten uit het wrak bevrijd worden door de hulpdiensten. Een vierde, de 20-jarige Emilie, zat achteraan in de wagen en werd bij de crash uit de auto geslingerd. Volgens het parket droeg de vrouw op het moment van het ongeval geen gordel. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de vrouw uit Oostkamp te reanimeren, maar zonder succes. Ze overleed ter plaatse. De bestuurder en twee 18-jarige meisjes uit Gistel en Torhout werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar raakten niet zwaargewond.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen andere wagens betrokken waren bij het ongeval. Het voertuig reed te snel, maar het moet nog onderzocht worden hoe snel hij precies zou gereden hebben. De 23-jarige bestuurder legde bovendien een positieve ademtest af. ‘Het rijbewijs van de jongeman werd meteen ingetrokken voor vijftien dagen’, zegt politiewoordvoerder Sylviane Michiels. Het parket heeft ook een verkeersdeskundige aangesteld. De Diksmuidebaan was meer dan drie uur afgesloten voor het verkeer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in