In de nacht van woensdag op donderdag vonden drie schietpartijen plaats in Deurne. Eén ervan aan een appartementsblok recht tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Deurne.

Een bewoonster van de Herentalsebaan, de straat waar burgemeester De Wever woont, zag het incident gebeuren en verwittigde de politie. Er zijn een viertal kogelinslagen gevonden aan een raam op de eerste verdieping van het appartementsgebouw. Dat ligt aan de overkant van het huis waar De Wever woont. 

In de Van Steenlandstraat - enkele honderden meters verder - zijn ook twee woningen onder vuur genomen. Ook daar is sprake van een viertal kogelinslagen. Niemand raakte gewond. Vervolgens is in de Dascottelei rond 5.15u een appartementsgebouw onder vuur genomen.

Op basis van de beschikbare camerabeelden concludeert de politie dat zeker twee van de drie schietpartijen meer dan waarschijnlijk door dezelfde dader zijn gepleegd.

De schietpartijen komen er twee weken nadat er ook al in Wilrijk een huis onder vuur werd genomen. Een onderzoek door de federale gerechtelijke politie zal moeten uitwijzen of er opnieuw een link is met het drugsmilieu, zoals bij tal van eerdere gewelddadige incidenten in en rond Antwerpen de voorbije maanden.

De Wever laat via zijn woordvoerder weten dat hij de communicatie over de zaak zoals steeds aan het parket overlaat. 'De burgemeester heeft inderdaad schoten gehoord, maar zijn situatie verschilt niet met die van alle andere Antwerpenaren die dit al in hun buurt hebben meegemaakt', zegt zijn woordvoerder Johan Vermant. 'Hij vertrouwt dus op het gerechtelijk onderzoek.'