KV Kortrijk plaatst zich voor halve finale Croky Cup dankzij doelpunt in slotminuten tegen Union
Foto: BELGA

KV Kortrijk plaatst zich met een 0-1 zege dankzij een laat doelpunt van Gary Kagelmacher uit bij 1B-ploeg Union voor de halve finales van de Beker.

Hoe heerlijk voelde die last minute goal van Gary Kagelmacher aan voor het geplaagde KV Kortrijk? De beker redt hun seizoen. Voor tweedeklasser Union is het sprookje na deze 0-1 voorbij.

Union wou graag winnen– een tweede halve finale op rij als club uit 1B zou een prachtprestatie zijn – Kortrijk wou ook winnen- een plek bij de laatste vier van de Croky Cup is het enige wat hun belabberde seizoen nog kon redden -, maar het publiek kreeg net als bij start weer een tiental dramatische minuten te verteren. Dan kwam Eric Ocansey met een hakje, gestuit door Anders Kristiansen na 68 minuten.

Elke minuut die dichter bij de laatste kwam, bracht spanning bij de spelers op het veld. Niet verliezen werd belangrijker dan winnen. Liever een kansje minder creëren dan die verlengingen missen. Tot de slotminuut, die alles volledig veranderde. KV Kortrijk kreeg een hoekschop, Gary Kagelmacher schopte de bal binnen. Bezoekende fans stormden van hun helling af en omarmden de spelers, de boarding begaf het, Kagelmacher kreeg zowaar het volledige uitvak over zich heen.  Union kan zich nu focussen op de periodetitel in 1B.