Dodelijk ongeval met vrachtwagen op E40: rijbaan vrij na zeven uur hinder
Foto: svg

De E40 was dinsdagmiddag urenlang deels versperd door een ongeval in Aalter, in de richting van Gent, nadat een vrachtwagen in een gracht terechtkwam en de bestuurder om het leven kwam.

De meest recente verkeersinformatie vind u hier.

De E40 is dinsdagavond opnieuw vrij in de richting van Gent nadat een vrachtwagen in een gracht terechtkwam en de bestuurder om het leven kwam. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De rechterrijstrook was bijna zeven uur versperd.

Het ongeval gebeurde op de E40 rond 9.45 uur voorbij de afrit Aalter in de richting van Gent. Een vrachtwagen raakte van de weg en kwam in een gracht terecht. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De vrachtwagenbestuurder, een 46-jarige man, overleefde het ongeval niet. De rechterrijstrook was tot 16.30 uur versperd en er stond een lange file.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen heeft een wetsdokter aangesteld om het slachtoffer te onderzoeken. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld, omdat een getuige het ongeval zag gebeuren. Mogelijk werd de bestuurder onwel achter het stuur en overleed hij voor het voertuig in de gracht terechtkwam.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig