Studentenvereniging KVHV verliest toegang tot Gentse stadsgebouwen
Foto: Photo News
Studentenvereniging KVHV verliest gedurende twee maanden de toegang tot zalen die de stad Gent ter beschikking stelt.

Dat is maandag gebleken op de Gentse gemeenteraad. Erkende studentenverenigingen krijgen korting wanneer ze een ruimte huren voor bepaalde evenementen.

Maar KVHV werd vorige week voor twee maanden geschorst door de koepel van politieke, filosofische en levensbeschouwelijke verenigingen aan de UGent (PFK). Dat gebeurde na een omstreden lezing door Jeff Hoeyberghs die resulteerde in een avond met flagrant en veelvuldig seksisme. De bewijzen zette KVHV begin zelf op sociale media. De schorsing gaat in vanaf 1 januari.

'Met deze beslissing voldoet KVHV niet langer aan artikel 4 van het stedelijk reglement', licht schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) toe.

Gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui (Groen) vroeg of de schorsing ook gevolgen had voor de privileges die erkende studentenverenigingen bij de stad Gent genieten. Zo krijgen ze korting bij de huur van een zaal uit het stedelijk patrimonium en kunnen ze gratis gebruik maken van de uitleendienst. Ze krijgen bovendien een vrijstelling van belasting bij het gebruik van de openbare weg en kunnen aanspraak maken op subsidies bij de organisatie van sommige activiteiten. Het antwoord op de vraag van El-Bazioui blijft onduidelijk.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig