Documentaire over Rihanna op komst
Foto: isopix
Zelf bracht ze onlangs nog een boek uit over haar leven, maar nu staat er ook een documentaire over Rihanna in de steigers. Amazon zou er volgens de Amerikaanse pers 25 miljoen dollar voor over hebben.

De fans van Rihanna blijven al een tijdje op hun honger zitten als het gaat over een nieuw album, maar een documentaire over de 31-jarige popster en ontwerpster komt er binnenkort wel aan. Riri zou momenteel samen met Amazon aan een film aan het werken zijn over haar leven en voor de exclusieve rechten zou die laatste bereid zijn zo’n 25 miljoen dollar ofwel 22 miljoen euro te betalen.

De documentaire zal worden geregisseerd door Peter Berg, de man met wie Rihanna eerder al samenwerkte voor de film Battleship uit 2012. Er wordt niet alleen gefocust op haar zangcarrière, maar ook op haar leven als zakenvrouw en haar inzet voor goede doelen. Over een releasedatum is nog niets bekendgemaakt.

Eerder deze maand werd aangekondigd dat er volgend jaar een Netflix-documentaire over Taylor Swift op komst is. Het streamingplatform maakte eerder ook al documentaires rond Beyoncé en Lady Gaga. Apple TV tot slot telde 25 miljoen dollar neer voor de rechten op een documentaire rond Billie Eilish.

Rihanna ging eerder al in zee met Amazon. Betaalzender Amazon Prime zond de catwalkshow uit van haar lingerielabel Savage X Fenty, die in september plaatsvond tijdens de New Yorkse modeweek, en de webshopgigant verkoopt ook enkele stukken uit haar lingerielijn.