Obama: ‘Vrouwen zijn ontegensprekelijk beter dan mannen’
Voormalig president Barack Obama. Foto: AP

Volgens de voormalige president van de Verenigde Staten Barack Obama zou de wereld beter af zijn mochten er meer vrouwen aan de macht zijn. Dat zei hij tijdens een lezing over leiderschap in Singapore.

‘Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen’, zegt hij. Obama denkt ook dat als elk land van de wereld een vrouwelijke leider zou hebben, er een verhoging zou zijn van de levensstandaard. De meeste wereldproblemen komen volgens hem namelijk omdat de oudere generatie politici, en dan voornamelijk mannen, vasthouden aan de huidige machtsverhoudingen.

Zelf zal hij niet onmiddellijk opnieuw in de politiek stappen. Obama vindt dat politieke leiders op tijd aan de kant moeten gaan. ‘Het is belangrijk om te onthouden dat je een job uitvoert, maar dat je er niet zit voor de rest van je leven. Je zit er niet om je eigenwaarde te linken aan de macht.’

Barack Obama was president van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. Sinds hij het Witte Huis verliet, reist hij de wereld rond voor zijn organisatie Obama Foundation. Obama en zijn vrouw Michelle proberen via die organisatie jongeren op te leiden.

Eind februari sprak Obama een groep jongeren toe in Oakland, die hem de vraag stelden wat zijn definitie is van man zijn.