MG maakt comeback op Belgische markt
Foto: Belga
De Belgische Alcomotive groep gaat in België en Luxemburg elektrische modellen van het Chinese personenwagenmerk MG verdelen. Dat maakte Alcomotive maandag bekend.

De elektrische SUV MG ZS EV wordt het eerste model dat hier op de markt komt. De auto wordt in primeur voorgesteld tijdens het autosalon van Brussel in januari. Op korte tot middellange termijn, zal MG nog meer modellen lanceren op de Beluxmarkt.

Na het faillissement van het Britse autoconcern MG Rover in 2005, kwam het iconische Britse sportwagenmerk MG in Chinese handen. MG is vandaag een onderdeel van het grootste Chinese automotive concern SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation). Alcomotive, een onderdeel van de Alcopa holding van de familie Moorkens, ging recent al een partnerschap aan met SAIC voor de verdeling van het elektrische bedrijfswagenmerk Maxus in België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met MG.

31.000 euro

De MG-wagens zullen via een beperkt aantal 'brand stores' in België en Luxemburg verdeeld worden. Daarnaast wil het merk ook een sterke online strategie uitwerken. Met enkel en alleen elektrische voertuigen in het gamma viseert MG zowel particuliere klanten als bedrijven.

Alcomotive-topman Damien Heymans ziet in MG 'de perfecte aanvulling op de huidige portefeuille' van de groep. 'De elektrische filosofie van de iconische MG-naam is precies wat onze toekomstige klanten nodig hebben', klinkt het. De MG ZS EV zal net geen 31.000 euro kosten.

De Alcomotive groep telt ongeveer 370 medewerkers en verdeelt momenteel 11 merken (met MG erbij 12), waaronder Hyundai en Suzuki. Jaarlijks worden ongeveer 44.000 vierwielers en 40.000 tweewielers verkocht in acht markten: de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal). De Alcomotive groep draait een totale omzet van een miljard euro. SAIC is op de Chinese markt de belangrijkste automotive groep en wereldwijd is het de zevende speler, met een verkoop in 2018 van 7,05 miljoen voertuigen.