Amerikaanse golfers pakken opnieuw de eindzege in Presidents Cup
Foto: AFP

Het golfteam uit de Verenigde Staten heeft voor de achtste keer op een rij de Presidents Cup gewonnen. Op de Royal Melbourne golfbaan in Australië was het met 16-14 net iets beter dan het International Team.

Het was kapitein Tiger Woods die in de single wedstrijden als eerste van start ging en met een 3&2 overwinning tegen de Mexicaan Abraham Ancer de toon zette. De Japanner Hideki Matsuyama, die na tien holes vier slagen voorsprong telde, zag de Amerikaan Tony Finau alsnog een half punt uit de brand slepen.

De Zuid-Afrikaan Ernie Els, kapitein van het International team, dat voor de aanvang van de slotdag nog een 10-8 voorsprong telde, moest toezien hoe de Amerikanen Patrick Reed en Dustin Johnson elk een punt scoorden waarmee de Verenigde Staten de 10-8 achterstand ombogen in een 11,5-10,5 voorsprong. Na een gelijkspel tussen de Canadees Adam Hadwin en Bryson DeChambeau en een overwinning van de Zuid-Koreaan Sungjae Im tegen Gary Woodland hingen de bordjes terug gelijk, maar na winst van Patrick Cantley, Xander Schauffele en Webb Simpson stond het plots 15-12 voor de Verenigde Staten. De Australiër Cameron Smith wist vervolgens Justin Thomas met 2&1 te verslaan.

In de twee laatste wedstrijden stonden de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en Australiër Marc Leishman aanvankelijk aan de leiding, maar het waren de Amerikanen Matt Kuchar en Rickie Fowler die een half punt pakten voor een 16-14 overwinning.

Voor de Verenigde Staten is het ondertussen de elfde overwinning in dertien confrontaties. In 1998 won het International Team en in 2003 eindigde het toernooi op een gelijkspel. (belga)