Dodentol stijgt tot 16 na vulkaanuitbarsting op Nieuw-Zeeland
Foto: AP

Na een vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland is gisteren een zestiende slachtoffer, een Australische man, overleden in een ziekenhuis in Sidney.

Vandaag zijn twee teams van vier reddingswerkers, gespecialiseerd in ‘search and rescue’ en in slachtofferidentificatie, per helikopter naar het kleine eiland voor de oostkust van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland afgereisd. Ze gingen er op zoek naar de lichamen van de laatste twee slachtoffers, die sinds de vulkaanuitbarsting van afgelopen maandag nog steeds vermist zijn, maar die zoektocht zou zonder succes beëindigd zijn.

Volgens de politie is een van de vermiste lichamen in het water gezien. Het is niet geweten of het tweede slachtoffer zich op het eiland bevindt. Duikers doorzochten zaterdag tevergeefs het water rond het eiland.

47 mensen op eiland

Volgens het ministerie van Volksgezondheid liggen intussen nog veertien gewonden in vier Nieuw-Zeelandse ziekenhuizen, onder wie tien in kritieke toestand. Dertien andere slachtoffers werden voor verzorging naar Sydney en Melbourne in Australië overgebracht. Eén van hen is intussen dus overleden.

Op het moment van de vulkaanuitbarsting waren 47 mensen op White Island aanwezig, onder wie 24 Australiërs.