Nancy Pelosi in Bastenaken voor herdenking 75 jaar Ardennenoffensief
Nancy Pelosi Foto: Photo News

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, leidt zaterdagnamiddag een omvangrijke delegatie van een dertigtal Amerikaanse parlementsleden op de herdenking van de 75ste verjaardag van het Ardennenoffensief in Bastenaken.

De aanwezigheid van Pelosi werd pas in laatste instantie officieel bevestigd, al was haar komst naar de plechtigheden eerder al vaker geopperd. De parlementaire delegatie telt zowel Democraten als Republikeinen.

‘Wij herdenken de moed van onze militairen, die harde winterweken trotseerden om de overwinning van de vrijheid op de tirannie veilig te stellen, niet alleen voor Europa, maar voor de hele wereld’, zegt de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in een verklaring. ‘Hun dienst herinnert ons aan onze missie: een toekomst opbouwen die hun offers waard is.’

De parlementaire delegatie zal deelnemen aan de patriottische optocht in het centrum van Bastenaken, de traditionele notenworp vanop het balkon van het stadhuis en aan de huldeplechtigheid in aanwezigheid van oorlogsveteranen.

Nancy Pelosi in Bastenaken voor herdenking 75 jaar Ardennenoffensief
Figuranten in oude militaire uniformen tijdens de herdenking van de 75ste verjaardag van het Ardennenoffensief in Bastenaken. Foto: EPA-EFE
Nancy Pelosi in Bastenaken voor herdenking 75 jaar Ardennenoffensief
Foto: EPA-EFE

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig