Haatpredikant mag Molenbeek niet meer in
Jean-Louis Denis Foto: BELGA

De veroordeeld prediker Jean-Louis Denis, ook bekend als Jean-Louis le Soumis, mag de komende maand Molenbeek niet meer te betreden. De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), vaardigde daarvoor vrijdag een politieverordening uit.

Dat bericht La Dernière Heure zaterdag. ‘Ik heb inderdaad die beslissing genomen en ze is betekend aan de betrokkene’, zei Moureaux aan de krant. ‘Hij heeft in deze gemeente niets te zoeken. Deze heer blijft haatdragende boodschappen verkondigen, waar onze jeugd tegen beschermd moet worden. Vanwege zijn verleden als onruststoker in onze gemeente, neem ik mijn verantwoordelijkheid, om problemen met de openbare orde te vermijden.’

Als Denis de beslissing wil aanvechten, moet hij daarvoor op 19 december naar het gemeentehuis. Hij kan ook naar de Raad van State stappen.

Veroordeeld

Jean-Louis Denis woont momenteel in Londerzeel. Hij is veroordeeld tot vijf jaar cel voor terrorisme. In december 2018 mocht hij de gevangenis verlaten. Sindsdien heeft de politie van Molenbeek hem twee keer gecontroleerd.