Tweede brandstichting in één week tijd bij pallettenbedrijf in Meulebeke
Foto: mrr

Bij JH Pallets in Meulebeke is vrijdagnacht een zware brand uitgebroken. Het is de tweede keer deze week dat het brandt in het pallettenbedrijf. De politie spreekt van kwaad opzet.

Dat bevestigt burgemeester Dirk Verwilst. Iets voor 1 uur ‘s nachts werd de brand opgemerkt in de loods van het pallettenbedrijf in Meulebeke. Een passant had de brand opgemerkt.

De politie zag bij aankomst meteen dat er op verschillende plaatsen brandstichting was gebeurd. Eerder deze week was er ook al een poging tot brandstichting aan de woning van het bedrijf. Daar bleef de schade toen beperkt. Het parket voert een onderzoek naar opzettelijke brandstichting.

Loods

Brandweer Midwest had moeite om de brand te blussen door de hevige wind en het brandbare drooghout. ‘De brandweer heeft de gloeiende palletten een voor een uit de loods gehaald en natgespoten zodat ze niet telkens opnieuw in brand konden schieten’, zegt burgemeester Dirk Verwilst. De brandweer was zaterdagvoormiddag nog steeds aan het nablussen.

De brand zorgde voor veel rook- en geurhinder in het centrum van Meulebeke. De gemeente vraagt inwoners om ramen en deuren te sluiten.