Michelle Obama steekt Greta Thunberg een hart onder de riem
Foto: AFP

Ze werd verkozen als Time Person of the Year, maar toch krijgt de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg veel bagger over zich. ‘Laat niemand jouw licht dimmen’, schreef Michelle Obama op Twitter.

De voormalige First Lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, besloot om aan de wereld duidelijk te maken dat ze Thunberg steunt. ‘Laat niemand jouw licht dimmen, je hebt ons zoveel te geven’, vindt Obama. ‘Negeer alle twijfelaars en weet dat miljoenen mensen jou wel aanmoedigen.’

 

 

Thunberg werd wereldberoemd met haar klimaatstakingen, en mocht meermaals speechen op conferenties van de Verenigde Naties. Ze is de jongste persoon ooit die door het Amerikaanse Time Magazine werd verkozen tot persoon van het jaar. Niet iedereen vindt dat ze die eer verdient, de Amerikaanse president Donald Trump noemde haar verkiezing ‘belachelijk’. ‘Greta moet aan haar probleem van woedebeheersing werken, en dan naar een goeie ouderwetse film gaan met een vriend. Chill, Greta, chill!’, tweette de president.

Als reactie op Trump heeft Greta Thunberg naar goede gewoonte haar Twitterprofiel aangepast. Ze omschrijft zichzelf als ‘een tiener die aan zijn woedebeheersing werkt’. ‘Aan het chillen en naar een goeie ouderwetse film aan het kijken met een vriend’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig