UZ Leuven over plots vertrek sultan van Oman: 'Behandeling is beëindigd
Foto: Photo News
De sultan van Oman die in het UZ Leuven een medische behandeling volgde, is onverwacht opnieuw naar zijn thuisland vertrokken. De behandeling van de man werd vroegtijdig beëindigd.

Sultan Qaboos bin Said Al Said van Oman, die het volledige viersterrenhotel  The Fourth had afgehuurd in Leuven tot eind januari 2020, bleek vrijdag onverwacht vertrokken te zijn samen met zijn hele entourage. Zijn vroegtijdig vertrek leidde tot heel wat speculaties over zijn gezondheidstoestand.

De gezondheid van de sultan is al enkele jaren een veelbesproken onderwerp in Oman en de buurlanden, waar verschillende media, waaronder Al Jazeera, eerder al berichtten dat hij mogelijk terminaal is. 

‘De sultan is vrijdagochtend geëscorteerd naar de luchthaven van Zaventem’, bevestigde Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A). 'De delegatie benadrukt dat hij een grote gastvrijheid heeft mogen ondervinden in Leuven, en ze zijn daar zeer erkentelijk voor.'

Autovrije Grote Markt

Er ontstond commotie onder Leuvenaars omdat de sultan de autovrije Grote Markt gebruikte als privéparking voor hem en zijn delegatie. Om veiligheidsredenen voor het staatshoofd stond de stad toe dat er twee voertuigen mochten parkeren.

Qaboos zit al bijna een halve eeuw op de troon. Hij heeft geen kinderen en als hij sterft, moet de familie binnen de drie dagen een opvolger vinden om de stabiliteit van het land te garanderen.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig