Emily Ratajkowski heeft boodschap voor Weinstein
Foto: Photo News

Dat Harvey Weinstein niet erg geliefd is in Hollywood maakte model Emily Ratajkowski woensdagavond nogmaals duidelijk bij de première van de film ‘Uncut gems’.

Was het niet door haar opvallende jurkje van Hervé Léger, dan waren alle ogen wel op Ratajkowski gericht nadat ze haar arm in de lucht stak op de rode loper van ‘Uncut gems’, een film die werd geproduceerd door haar echtgenoot Sebastian Bear-McClard. Het 28-jarige model had op haar bovenarm een duidelijke boodschap geschreven voor Harvey Weinstein, de filmproducent die door meer dan zeventig vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Via Instagram verduidelijkte Ratajkowski waarom ze naar een markeerstift had gegrepen. Eerder die dag was bekendgeraakt dat Weinstein via de raad van bestuur van zijn failliete filmstudio een voorlopige schikking van 25 miljoen dollar zou willen treffen met een dertigtal van zijn slachtoffers.

De deal zou volgens The New York Times inhouden dat Weinstein geen schuldbekentenis in de zaken moet afleggen en zelf niets moet uitbetalen aan die slachtoffers. ‘Geen gerechtigheid, geen vrede’, aldus het model, dat vindt dat Weinstein veel te gemakkelijk wegkomt met zijn daden.

Ratajkowski is overigens zelf geen slachtoffer van Weinstein, maar ze heeft zich sinds de start van de MeToo-beweging wel al meermaals over hem uitgesproken. ‘Ik denk dat het ongelooflijk belangrijk is dat we van ons laten horen en andere vrouwen steunen, om iedereen te tonen dat zelfs als we niet meteen iets kunnen veranderen, we er wel steeds zullen staan, en luid zullen blijven roepen, om uiteindelijk alles te veranderen’, liet ze vorig jaar nog noteren in een interview met Office.