Donald Trump noemt de verkiezing van Greta Thunberg tot Time Person of the Year belachelijk.

‘Zo belachelijk’, tweet de Amerikaanse president. ‘Greta moet aan haar probleem van woedebeheersing werken, en dan naar een goeie ouderwetse film gaan met een vriend. Chill, Greta, chill!

Trump verstuurde de tweet een dag nadat het Amerikaanse magazine Time de Zweedse tiener heeft uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon van het jaar. Thunberg is de jongste persoon ooit die de eer te beurt valt. Volgens Time is ze een krachtige stem die waarschuwt voor de grootste uitdaging van de planeet.

Als reactie op Trump heeft Greta Thunberg naar goede gewoonte haar Twitterprofiel aangepast. Ze omschrijft zichzelf als ‘een tiener die aan haar woedebeheersing werkt’. ‘Aan het chillen en naar een goeie ouderwetse film aan het kijken met een vriend’.

Trump spot met <I>Person of the Year</I> Greta Thunberg: ‘<I>Chill</I>, Greta’

Bij eerdere aanvallen van wereldleiders deed ze hetzelfde. Toen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro haar onlangs een ‘snotneus’ noemde, omschreef ze zichzelf zo op haar Twitterprofiel. Na haar boze speech voor de VN-klimaattop in september zei Trump dat Thunberg wel ‘een erg gelukkig meisje’ moet zijn. Ook toen veranderde ze haar profiel.