Zestien lichamen geborgen na brand in Oekraïense school
Foto: AFP

De Oekraïense autoriteiten hebben donderdag bekendgemaakt dat ze zestien lichamen hebben teruggevonden na een brand in een schoolgebouw in Odessa. De directrice van de school is onder huisarrest geplaatst wegens ‘grove nalatigheid’.

Het vuur brak vorige week woensdag uit in een gebouw in het stadscentrum waarin zich lokalen bevinden van meerdere middelbare scholen en instellingen voor hoger onderwijs. Onder de zestien doden zijn verschillende studenten en een brandweerman. ‘Velen van hen zijn nog altijd niet geïdentificeerd’, zei de woordvoerster van het regionaal parket, Katerina Novatsjli.

Naast de doden raakten in totaal dertig mensen gewond, van wie acht nog altijd in het ziekenhuis liggen.

Een rechtbank in Odessa heeft woensdag besloten de directrice twee maanden lang onder huisarrest te plaatsen. Volgens plaatselijke media riskeert ze tot vijf jaar cel.

In Oekraïne vallen regelmatig doden bij branden, een gevolg van het niet naleven van de brandpreventieregels en de verouderde infrastructuur. In augustus nog stierven negen mensen bij een hotelbrand in Odessa. In dezelfde havenstad kwamen in juni zes mensen om bij een brand in een psychiatrisch ziekenhuis.