Politie Nieuw-Zeeland vindt zes lichamen van slachtoffers vulkaanuitbarsting
White Island Foto: REUTERS
De politie van Nieuw-Zeeland is erin geslaagd om de lichamen van zes vermisten terug te vinden op White Island. De slachtoffers kwamen om bij een vulkaanuitbarsting op het eiland. De ordediensten konden nu pas optreden, omdat de vulkaan nog actief is en het daardoor te gevaarlijk was om het eiland te betreden.

De lichamen worden met een militair schip naar het vasteland gebracht. White Island ligt op zo'n 48 kilometer van de stad Waikanae aan de oostkust van het Noordereiland. Er werd gezocht naar acht vermisten, de twee mensen die nog niet gevonden werden zijn naar alle waarschijnlijkheid ook overleden. De familie van de vermisten waren op de hoogte gebracht van de inhoud van het plan om vermiste slachtoffers te zoeken.

Volgens experten is er nog seismologische activiteit op de vulkaan waargenomen.

Het officiële dodental na de vulkaanuitbarsting staat momenteel op acht, nadat twee mensen woensdag aan hun verwondingen overleden in het ziekenhuis. Tientallen anderen raakten gewond.

 

In vier ziekenhuizen in het land worden nog 21 patiënten verzorgd. Zestien van hen verkeren in kritieke toestand. Een aantal Australische slachtoffers is per vliegtuig overgebracht naar ziekenhuizen in Sydney.