Chileense luchtmacht vindt brokstukken van verdwenen vliegtuig
Foto: AFP
De Chileense luchtmacht meldde woensdag dat het brokstukken heeft gevonden van het militair vliegtuig dat eerder deze week verdween toen het op weg was naar Antarctica.

Het puin werd gevonden dertig kilometer ten zuiden van de plaats waar het vliegtuig voor het laatst contact maakte. Verder onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om restanten van het C-130 Hercules-vliegtuig gaat.

Ook het Braziliaanse ministerie van Defensie liet in een mededeling weten dat een van haar schepen persoonlijke zaken recupereerde en wrakstukken die van het vliegtuig zouden zijn. De vondsten gebeurden op 500 km van de Zuid-Argentijnse stat Ushuaia in Patagonië.

Het vermiste vliegtuig, een Lockheed C-130 Hercules, steeg maandag om 16.55 uur lokale tijd (20.55 uur Belgische tijd) op in de stad Punta Arenas in Patagonië. Het toestel vloog naar de belangrijkste basis van Chili op Antarctica, de basis Presidente Eduardo Frei Montalva. Het voerde ondersteunende logistieke taken uit en vervoerde materiaal en personeel. Aan boord zaten 38 mensen: 17 leden van de crew en 21 passagiers.

Operatoren verloren kort na 18 uur lokale tijd contact met het toestel. Er werd een zoek- en reddingsactie opgestart. Meer dan zeven uur nadat het contact was verbroken, ging de Chileense luchtmacht ervan uit dat het vliegtuig was neergestort. De recente vondsten zouden dat vermoeden bevestigen.