Stunt van formaat voor Maaseik in Champions League volleybal
Foto: Dick Demey

Op de tweede speeldag van de Champions League heeft landskampioen Maaseik voor een stunt van formaat gezorgd. In een lekker volgepakte Steengoed Arena haalde Greenyard tegen wereldtopper Kazan, dat vier van de afgelopen vijf Champions League-edities won, een 0-2-achterstand op en zette in een onwaarschijnlijke tie-break de kers op de taart. Het was Jonas Kvalen die zich uiteindelijk bij 19-18 in de Maaseikse geschiedenisboeken knalde.

In de eigen Steengoed Arena bogen de Limburgers een 0-2 achterstand tegen de Russen nog om in een 3-2 stuntzege. Daarmee herhaalden ze het scenario van vorige week op de openingsspeeldag, toen ze bij het Turkse Halkban Ankara eerst 2-0 achterkwamen om vervolgens met 2-3 te winnen.

In de stand staat Maaseik met vier punten uit twee wedstrijden dan ook aan de leiding in de groep, voor het Poolse Jastrzebski Wegiel, dat thuis een 3-0 zege boekte tegen Ankara. Op de volgende speeldag moet Maaseik op 19 december op bezoek in Polen. De vijf groepswinnaars en de beste drie nummers twee stoten door naar de kwartfinales.

Setstanden:20-25, 18-25, 25-23, 25-22, 20-18