Dodentol schietpartij Jersey City loopt op
Foto: AP
Bij een schietpartij in Jersey City, op enkele kilometers van Manhattan, zijn in totaal zes mensen omgekomen. Dat meldt politiechef Michael Kelly. Het gaat om een politieagent, drie burgers en twee vermoedelijke daders.

Eerder had de gouverneur van New Jersey, Phil Murphy, al gemeld dat bij de schietpartij politieagenten neergeschoten waren. 'Onze gedachten en gebeden zijn bij de mannen en vrouwen van de politie van Jersey City, in het bijzonder bij de agenten die bij deze situatie neergeschoten zijn', klonk het in een verklaring. De politieagent en drie burgers werden dood aangetroffen in een gebouw. De verdachten werden door de politie doodgeschoten bij een vuurgevecht in een buurtwinkel.

Drie andere agenten raakten gewond, maar hun toestand is stabiel. De schietpartij begon om 12.30 uur lokale tijd, in een deel van de stad, maar eindigde elders na een gespannen impasse met de politie. In totaal duurde de schietpartij volgens Kelly vier uur. De buurt, waar zich ook een school bevindt, was onder lockdown. 'Het onderzoek naar deze schietpartij zal lang duren, aangezien er op minstens drie verschillende plaatsen sprake is van een plaats delict', zegt Kelly.

De Amerikaanse president Donald Trump werd op de hoogte gebracht van de feiten. Een woordvoerder van de politie zegt aan CNN dat het niet om een terreurdaad zou gaan.