Geen schoolkamperen in Antwerpen
Themabeeld uit Sint-Niklaas. Foto: Mattias Goossens
Alle Antwerpse schoolbesturen hebben beslist om te werken met een centraal aanmeldingssysteem. Dat meldt schepen Jinnih Beels (SP.A).

Aanschuiven, soms zelfs meerdere dagen, om je kind in te schrijven aan de middelbare school, hoeft niet in Antwerpen. Net als Gent eerder hebben de Antwerpse schoolbesturen beslist om allemaal te werken met een centraal aanmeldingssysteem. Dat werd besilst na een stemming onderr de scholen.

Scholen zijn niet verplicht een centraal aanmeldingssysteem te gebruiken aangezien het inschrijvingsdecreet waarover vorig jaar een akkoord werd bereikt niet in werking zal treden en tegen 2021 zal worden vervangen door een nieuwe versie die moet overeenstemmen met het Vlaamse regeerakkoord.

Schepen Jinnih Beels (SP.A) is alvast zeer blij dat kamperen aan de schoolpoort in haar stad niet nodig zal zijn. Ze wijst erop dat vorig jaar bijna 90 procent van de ouders een plaats voor hun kind vonden in één van de drie scholen van hun voorkeur.

'Ik wil alle partners van het LOP (lokaal overlegplatform ) bedanken voor hun engagement', reageert Beels tevreden. 'Niemand zal moeten kamperen om zijn of haar kind in te schrijven en elk kind krijgt dezelfde kans op een plek. Met dit systeem kunnen we ook de mythes over 'betere scholen' verder wegwerken. Ouders die vorig jaar een school toegewezen kregen voor hun kind reageerden over het algemeen heel tevreden, ook als het niet de school van hun eerste keuze was.'