Drie wielrenners genomineerd voor prijs van Sportman van het Jaar, maar welke wereldtopper wint bij de vrouwen?
Foto: Photo News

Wielrenners Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Wout van Aert zijn de drie overgebleven kanshebbers voor de trofee Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het tussen turnster Nina Derwael, zevenkampster Nafi Thiam en Belgian Cat Emma Meesseman, zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde shortlist voor de trofeeën van Sportspress.be (de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten).

Bij de vrouwen kan Derwael zichzelf opvolgen. De wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers haalde het vorig jaar van Thiam en Meesseman. Dezelfde drie wereldtoppers staan nu weer tegenover elkaar.

Bij de mannen is het al zeker een wielrenner die de opvolger wordt van Rode Duivel Eden Hazard. Voor de eerste keer eindigen er drie wielrenners in de top drie.

Drie wielrenners genomineerd voor prijs van Sportman van het Jaar, maar welke wereldtopper wint bij de vrouwen?

Bij de beloften gaat het tussen veldrijder Thibau Nys, gewichthefster Nina Sterckx en voetballer Yari Verschaeren. Bij de ploegen strijden de Belgian Tornados (atletiek mannen), Red Lions (hockey mannen) en Rode Duivels (voetbal) om de trofee.

Bij de coaches zijn Jacques Borlée (atletiek), Philippe Clement (voetbal) en Shane McLeod (hockey) de kanshebbers. Laurens Devos (tafeltennis), Peter Genyn (atletiek) en Joachim Gérard (tennis) maken kans op de trofee voor de Paralympiër van het Jaar.

De laureaten worden bekendgemaakt op het Sportgala dat op zaterdag 21 december plaatsvindt in Schelle.

De genomineerden:

Sportman: Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Wout van Aert.

Sportvrouw: Nina Derwael, Emma Meesseman en Nafissatou Thiam.

Belofte: Thibau Nys, Nina Sterckx en Yari Verschaeren.

Ploeg: Belgian Tornados (atletiek mannen), Red Lions (hockey mannen) en Rode Duivels (voetbal

mannen).

Coach: Jacques Borlée, Philippe Clement en Shane McLeod.

Paralympiër: Laurens Devos, Peter Genyn en Joachim Gérard.