4 huidproblemen waar elke man mee te maken krijgt  … en die je makkelijk kan voorkomen!
Foto: L'Oréal
Een hogere talgproductie, gezichtsbeharing, een dunnere onderhuidse vetlaag … de huid van mannen verschilt op nogal wat vlakken van die van vrouwen. Mannen verzorgen hun huid daarom het best met aangepaste producten en een dito routine. Zo pak je deze veelvoorkomende huidproblemen bij mannen aan.

1. Vermoeide huid bij mannen
Na een zware week of een korte nacht kan je huid er weleens vermoeid uitzien. Je huid heeft die nachtrust immers nodig om zich te herstellen en de huidcellen te vernieuwen. Slaaptekort zie je dan ook meteen: je teint oogt doffer, je hebt donkere kringen onder je ogen, het huidoppervlak voelt ruwer aan en je huid is minder soepel.

» De oplossing:
Een antivermoeidheidscrème die de droge huid hydrateert en opfrist, zorgt voor een opkikker waardoor je er meteen een stuk wakkerder uitziet. Hydra Energetic hydraterende verzorging van L’Oréal Men Expert bestrijdt zo de tekenen van vermoeidheid in één handeling. De antivermoeidheidscrème is niet vet, wordt snel opgenomen door de huid en is verrijkt met vitamine C en guarana, een natuurlijke bron van cafeïne. Zo geeft deze crème je huid een energieboost en hydrateert tot 24 uur lang.


2. Een vette huid
Een actief leven, stress, temperatuurverschillen … Ze kunnen ervoor zorgen dat je huid vochtig en zelfs vettig gaat aanvoelen. En omdat de talgproductie bij mannen groter is, hebben zij er zelfs nog sneller last van. Vooral de T-zone – je voorhoofd, neus en kin – kan daardoor snel vettig aanvoelen en gaan glimmen. Als je een vette huid niet goed verzorgt, kunnen de poriën en talgkliertjes bovendien verstopt raken, waardoor je zwarte puntjes, puistjes en ontstekingen krijgt. 

» De oplossing:
Hydrateer je huid na het reinigen en het scheren. Zo voorkom je dat je huid nog meer talg aanmaakt en dus nog sneller vettig wordt. De Hydra Energetic verkoelende gezichtsgel van L’Oréal Men Expert hydrateert je huid tot 24 uur lang, waardoor ze zacht en fris blijft aanvoelen. De gepatenteerde formule combineert water van mariene oorsprong met reinigende microdeeltjes en regelt zo de talg- en zweetproductie. Het resultaat: een gehydrateerde huid met een frisse, matte look.


3. Trekkend gevoel na het wassen
Heb je na het wassen weleens last van een trekkend gevoel? Dat komt doordat warm water het beschermende vetlaagje oplost dat je huid normaal beschermt tegen uitdrogen. Na het douchen of wassen verdampt het vocht uit je huid, wat voor een trekkend, droog gevoel kan zorgen.

» De oplossing:
Was je met een zachte, pH-neutrale formule zoals Hydra Energetic Wake Boost van L’Oréal Men Expert die je huid reinigt zonder ze uit te drogen. De zeepvrije formule - verrijkt met Cryo-Tonic™ - geeft je huid een energieboost en een diepe reiniging. Zo versterkt ze de natuurlijke weerstand van de huid voor het scheren, zonder trekkend gevoel.


4. Zweet en uitdroging

In de zomer, bij een zware fysieke inspanning of in stresserende situaties kan de temperatuur zo hoog oplopen dat de zweetdruppels letterlijk van je lichaam lopen. Dat bezorgt je niet alleen vervelende kringen onder de oksels, het droogt je huid ook uit. Als je niet meteen onder de douche kan springen om het zweet van je af te spoelen, kan het bovendien leiden tot uitslag of puistjes.

» De oplossing:
Het zweet wegspoelen onder de douche en de huid vervolgens goed hydrateren, is de beste manier om uitdroging of uitslag te voorkomen. In de tussentijd kan een goede antitranspiratie deodorant zoals de Thermic Resist Deodorant Spray van L’Oréal Men Expert wonderen doen. De high-performance formule met keramische componenten reguleert tot 48 uur lang je transpiratie en voorkomt onaangename geuren. Hij werd getest bij hoge temperatuur tot wel 45°C en zorgt voor een langdurig droog resultaat.

Een gehydrateerde huid die comfortabel aanvoelt?
Ontdek de gezichtsverzorgingsproducten van Men Expert »