Vandaag maar een klein beetje regen
Foto: Rob Van Tulden

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt en meestal droog. Er is enkel kans op wat lichte regen. Morgen wordt het natter.

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt en meestal droog. Ten zuiden van Samber en Maas is het meestal grijs met enkele lokale buien. De maxima schommelen tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait matig uit zuidwest.

Maar vannacht nadert een nieuwe storing. Het wordt overal zwaarbewolkt tot betrokken met op het eind van de nacht de eerste regen in het westen.

Zondag regent het eerst bij doortocht van een storing van noordwest naar zuidoost. Vanaf het westen wordt het in de loop van de dag wisselend tot zwaarbewolkt met enkele regenbuien. Het is zacht bij maxima van 7 tot 12 graden. Er waait een vrij krachtige en aan zee soms een krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 50 tot 70 km/u.

Maandag wordt een wisselvallige dag met perioden van regen of buien, eventueel met korrelhagel en ‘s avonds kans op winterse neerslag op de Ardense hoogten. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima gaan van 5 tot 9 graden. Dinsdag wordt het kouder met ’s morgens temperaturen rond het vriespunt.