Drie Red Lions hebben nominatie op zak voor FIH Hockey Stars Awards
Foto: BELGAONTHESPOT

Drie van de Red Lions die zich dit jaar in Antwerpen tot Europees kampioen kroonden, zijn genomineerd voor de FIH Hockey Stars Awards. Arthur Van Doren kan voor de derde keer op rij de trofee van Speler van het Jaar in ontvangst nemen. Hij neemt het op tegen Victor Wegnez, op het EK uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Vincent Vanasch kan voor het derde opeenvolgende jaar tot beste doelman verkozen worden. Dat heeft de internationale hockeyfederatie (FIH) vrijdag bekendgemaakt.

De 25-jarige Van Doren en de 23-jarige Wegnez haalden de shortlist met zes kandidaten. Daarop staan ook nog de Australiërs Eddie Ockenden en Aran Zalewski, de Argentijn Lucas Vila en Manpreet Singh uit India.

Vanasch (31) krijgt concurrentie van de Australiër Tyler Lovell, de Canadees David Carter, de Spanjaard Quico Cortes en de Duitser Victor Aly.

Een poll bepaalt wie de trofeeën krijgt. De door de nationale bonden uitgebrachte stemmen tellen voor 50 procent. Fans en spelers (25%) en de media (25%) mogen eveneens hun zeg doen. Er kan tot 17 januari 2020 gestemd worden. De Trainer van het Jaar, de voorbije twee jaar de Belgische bondscoach Shane McLeod, wordt door een expertenpanel aangeduid. De laureaten worden in februari bekendgemaakt.

Bij de vrouwen zijn er geen Belgische genomineerden. De Argentijnse Carla Rebecchi, de Duitse Janne Müller-Wieland, de Nederlanders Eva de Goede en Frédérique Matla, en de Nieuw-Zeelanders Stacey Michelsen en Olivia Merry zijn genomineerd voor de titel Speelster van het Jaar.