Chelsea mag in januari opnieuw spelers aantrekken, meteen gonst het van de geruchten
Foto: Action Images via Reuters

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft vrijdag het transferverbod voor Chelsea verlicht. Het verbod geldt niet langer twee transferperiodes, maar één. Daardoor mogen de Blues vanaf 1 januari opnieuw spelers aantrekken.

De Wereldvoetbalbond FIFA maakte op 22 februari 2019 bekend dat Chelsea wegens inbreuken bij de transfers van 29 minderjarigen twee transferperiodes (tot eind januari 2020) geen spelers mocht aantrekken. Nadat een procedure voor de Beroepscommissie van de FIFA niets uithaalde, ging de Londense club in beroep bij het TAS. Het Internationaal Sporttribunaal oordeelt nu dat één transferperiode volstaat, aangezien de regels bij minder spelers overtreden werden dan de FIFA beweerde. Die straf zat Chelsea afgelopen zomer al uit.

Daar waar de FIFA Chelsea een boete van 600.000 Zwitserse frank oplegde, houdt het TAS het bij 300.000 Zwitserse frank (ongeveer 274.000 euro).

Wat met Giroud en Batshuayi?

Frank Lampard lijkt dus te mogen gaan shoppen en het gonst dan ook van de geruchten. Vooral de namen van Wilfried Zaha (Crystal Palace), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Ben Chilwell (Leicester) en Moussa Dembele (Lyon) duiken dan op. Aanvallende versterking dus, op linksachter Chilwell na. Daardoor dreigen Olivier Giroud en/of Michy Batshuayi nog meer op het achterplan te verzeilen.

Chelsea mag in januari opnieuw spelers aantrekken, meteen gonst het van de geruchten
Foto: Action Images via Reuters