Vrouw moet schadevergoeding betalen voor belastende Facebookpost
Foto: REUTERS

Het hof van beroep van Luik heeft donderdag een vrouw veroordeeld tot de betaling van 500 euro schadevergoeding aan een slachtoffer van laster op Facebook.

De vrouw had op het sociale netwerk de eigenares van een manege in het Waalse Thimister-Clermont dierenmishandeling verweten. De Facebook-post werd door 5.000 mensen, onder wie dierenactivisten, gedeeld en negatief becommentarieerd.

In november 2016 zag de vrouw een dood paard liggen aan de rand van een terrein van de manege. Ze maakte foto’s van het dode dier en van de stallen op de manege waarin de paarden volgens haar te lang opgesloten werden. In haar Facebook-bericht zei ze ook dat de dieren ondervoed waren.

De eigenares van de manege ontkende dat ze haar dieren mishandelde. Het dode paard was door een veearts geëuthanaseerd, omdat het problemen aan een heup had. Het dier lag aan de rand van het terrein in afwachting dat het door het vilbeluik zou worden opgehaald.

Een pittig detail: de vrouw had een zakenrelatie met de eigenares van de manege en lag met haar overhoop over de aankoop van een terrein.