Schietincident op Pearl Harbor
Foto: Belga/AFP
Woensdag opende een man het vuur op de Amerikaanse militaire basis van Pearl Harbor op Hawaï. Volgens lokale media raakten drie mensen gewond, de schutter zou zijn ingerekend.

Het nieuws raakte onder meer bekend via de sociale media. De basis deelde mee dat 'veiligheidstroepen hebben gereageerd op een schietincident op de Marinebasis van Pearl Harbor. De aanslag vond plaats om 14.30 uur, lokale tijd. De toegang tot de basis is momenteel afgesloten. Verdere informatie wordt verstrekt zodra die voorhanden is.' De toestand is intussen onder controle, meldde een woordvoerder van de legerbasis nog.

Volgens Hawaii News Now werd de schutter gedood. Tijdens het incident zouden drie mensen gewond zijn geraakt. Twee van hen zouden in kritieke toestand verkeren.

Verjaardag

De Joint Base Pearl Harbor-Hickham is de uitvalsbasis voor het deel van de Amerikaanse vloot dat zich in de Stille Oceaan bevindt.

De schietpartij vond plaats drie dagen na de 78e verjaardag van de aanval op de marinebas op 7 december 1941. De aanval vormde destijds de aanleiding voor de Verenigde Staten om mee in de Tweede Wereldoorlog te stappen, door een oorlogsverklaring aan Japan.