Nestlé pakt uit met genderneutraal ouderschapsverlof
Themabeeld baby Foto: katrijn van giel

Het Zwitserse levensmiddelenconcern Nestlé breidt het ouderschapsverlof voor zijn werknemers niet alleen uit, het wordt ook genderneutraal.

Het ouderschapsverlof bij Nestlé wordt opgedeeld in twee stelsels, vrij te verdelen tussen beide ouders. De ene ouder heeft recht op minstens achttien weken, voorheen waren dat veertien weken. De andere ouder krijgt nu minstens vier weken, daar was tot nu toe nog geen regeling voor.

De nieuwe regels zijn genderneutraal en gelden ook voor gezinnen die een kind adopteren of een pleegkind in huis nemen. De regeling wordt vanaf 2020 ingevoerd, en tegen 2022 moeten ze voor alle werknemers wereldwijd gelden. Dat zijn er meer dan 300.000. Nestlé is ook in België actief, met volgens de website meer dan 800 werknemers. Er is een zetel in Anderlecht en een productievestiging van mineraalwater (Valvert) in Etalle, in de provincie Luxemburg.

Uitbreidingen van het ouderschapsverlof kaderen in de krapte op de arbeidsmarkt en de strijd om goede werknemers aan te trekken en in het bedrijf te houden. Onlangs stelde het IT-concern Hewlett Packard Enterprise zijn werknemers een volledig betaald ouderschapsverlof van zes maanden voor.

België

De regels van Nestlé zijn minima, het is in sommige landen mogelijk om nog langer ouderschapsverlof te verkrijgen, bijvoorbeeld als de lokale wetgeving dat oplegt.

In België heeft de moeder recht op vijftien weken moederschapsrust, de vader tien dagen vaderschapsverlof. Daarnaast hebben ouders ook elk recht op vier maanden ouderschapsverlof per kind, te besteden over een periode van twaalf jaar. Vanaf 1 juni is het ook mogelijk een halve dag ouderschapsverlof per week op te nemen, of een hele dag elke twee weken. Er is ook een versoepeling van het voltijdse en halftijdse ouderschapsverlof en het voltijds verlof voor medische bijstand.