Antwerpen krijgt nieuwe stadsbioscoop
Jon Michelena (links op de foto ) en Jan-Willem Van Eemeren (rechts)

Antwerpen krijgt er met Lumière Antwerpen een nieuwe stadscinema bij. Op 18 december krijgen de twee bioscoopzalen van het Fotomuseum op het Antwerpse Zuid zo een nieuw leven.

Het team van de Antwerpse arthouse bioscoop Cinema Cartoon’s heropent op 18 december de twee bioscoopzalen van het Fotomuseum onder de naam Lumière Antwerpen - Lumière heeft vandaag al een arthousecinema in de Brugse binnenstad.

De nieuwe stadscinema, waar tot dit voorjaar Cinema Zuid films programmeerde, is een unieke samenwerking met het FOMU en stad Antwerpen. Het FOMU en Lumière Antwerpen delen niet alleen hetzelfde gebouw, maar willen elkaars werking ook versterken.

Stad Antwerpen speelde een cruciale rol in het verhaal en maakt het met de nodige ondersteuning mogelijk om dit project te realiseren. Ook het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zorgt er met de springplankpremie voor dat Antwerpen er een nieuwe permanente stadsbioscoop bijkrijgt.

‘De bedoeling is om op deze nieuwe plek dezelfde dynamiek ontwikkelen als in Cinema Cartoon’s, met een divers aanbod dat oog heeft voor het beste van de hedendaagse lokale, Europese en wereldcinema’, aldus Jon Michelena en Jan-Willem Van Eemeren, de uitbaters van Cinema Cartoon’s.

Het enthousiaste team plant vanaf 18 december een hedendaagse filmselectie te programmeren. Op 11 december gaat de website online met alle info omtrent programmering, evenementen en ticketverkoop.